måndag 16 oktober 2023

Tack för alla röster!

Jag fick 19 röster i lagtingsvalet och 27 röster i kommunalvalet i Mariehamn. Ett stort tack till alla som röstat på mig. Det var 7 röster mer än i lagtingsvalet 2019 och faktiskt exakt samma antal röster som i kommunalvalet 2019.


När det gäller valresultatet i stort så är jag nöjd. Mitt parti moderaterna behöll 4 mandat i lagtinget trots att tre av våra tidigare röstmagneter hoppat av: Frille, Tage och Jörgen hade 910 röster i valet 2019.

Extra kul att partivännen Anders Holmberg blir ny ordinarie i lagtinget. Tom Forsbom och Peter Enberg gjorde också väldigt bra lagtingsval och är våra två första reserver som kommer in i lagtinget om vi kommer med i nästa landskapsregering med två ministrar.

Jag tror att det blir L, C och M i nästa regering med 20 mandat tillsammans.

I stadsfullmäktige gick det också ganska bra. Vi är näst största parti och fick in två nya duktiga kvinnor: Monica von Frenckell och Julia Stenius och. Även Mikael Granskog och Annika Eriksson ser ut att komma in som nya moderater i stadsfullmäktige eller stadsstyrelsen om vi bibehåller våra två platser i stadsstyrelsen.

Jag fick faktiskt inspiration att skriva en insändare om Ålands arvs- och gåvoskatter igår. Det var länge sedan sist. Den finns att läsa på min blogg:

https://tonysalminen.blogspot.com/2023/10/alands-arvs-och-gavoskatter-borde.html

 

Tack för rösterna än en gång!

 

Här finns det preliminära valresultatet just nu:

https://valresultat.ax/2023/lagtingsval

Lite senare kommer det riktiga officiella valresultatet på :

https://www.val.ax/ och https://www.asub.ax/sv


Inga kommentarer: